«Андріївські вечорниці»

2016-12-13

В нашому дитячому садочку «Теремочок» відбулась тематична розвага присвячена святкуванню дня Андрія або Андріївські вечорниці, яке завжди відзначали наші діди та прадіди. В народі ще це свято називають Калита.

Традиція проводити «Андріївські вечорниці» є однією з найдавніших в Україні. Найголовнішим на вечорницях був спечений корж – калита, який на червоних крайках підвішували високо під стелю і всі підскакували та кусали його край.

На «Андріївських вечорницях» в нашому садку, дівчата показували які вони вмілі господині, робили гарненькі і пухленькі вареники і смачну калиту. Діти співали веселі пісні, танцювали, проводили цікаві ігри та забави.

Наприкінці свята діти та гості їли смачні вареники.

Андріївські вечорниціАндріївські вечорниціАндріївські вечорниціАндріївські вечорниціАндріївські вечорниціАндріївські вечорниціАндріївські вечорниціАндріївські вечорниціАндріївські вечорниціАндріївські вечорниціАндріївські вечорниціАндріївські вечорниціАндріївські вечорниціАндріївські вечорниціАндріївські вечорниціАндріївські вечорниціАндріївські вечорниціАндріївські вечорниціАндріївські вечорниціАндріївські вечорниціАндріївські вечорниціАндріївські вечорниціАндріївські вечорниціАндріївські вечорниці

Кiлькiсть переглядiв: 139